Het aanbod

Bij de Jabbok verzorgt individuele therapie, relatie- en gezinstherapie, groepswerk en lezingen en zet daarbij creatieve middelen in. Beeldende therapie vormt de basis van mijn benadering. Hieronder staan de werkwijze en het aanbod van Bij de Jabbok in vogelvlucht. Klik op de gelijknamige titels in het menu voor meer info.

Algemene werkwijze

Mijn werkwijze varieert; elke therapie wordt voortdurend afgestemd op de persoon of de groep. Waar nodig, wijken we af van de ingezette koers en passen we de benadering of de ’taal’ aan. Hoofdtaal is die van de Beeldende therapie, aangevuld met Contextuele hulpverlening en/of pastorale hulpverlening.  Nieuw is de stof rondom Beelddenker. Dit kan zowel geïntegreerd als los van therapie worden gevolgd.

Enkele voorbeelden van thema’s zijn:

  • (her)vinden van identiteit
  • (terug)vinden van balans in relaties/gezin
  • werken aan opgelopen trauma’s, o.a. seksueel  misbruik, rouwverwerking, o.a. Verlaat Verdriet
  • kracht na kanker
  • her-leven na een burn-out
20170307_160154_resized
De stamtafel met plek voor 10 personen
20170307_161307_resized
De werkplaats inclusief grote ezel
20170307_160533_resized
Het praathoekje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeldende therapie

Met behulp van verschillende materialen emoties, belevingen of gebeurtenissen exploreren. Zowel voor creatieve als rationeel ingestelde mensen!

Beelddenker

Denk je in plaatjes of in taal? En wat is de impact ervan op leren en communiceren? En hoe zit het met je ogen? Werken die goed samen? Lees onder Beeld-in-beweging hoe lezen je gemakkelijker af kan gaan!

Themawerk

Onder themawerk vallen specifieke thema’s, zoals assertiviteit, het ontdekken van je talenten, kracht vinden na kanker, rouwverwerking. Deze thema’s zijn verwerkt in een programma en kunnen zowel individueel als in een groep worden gevolgd.

Contextuele hulpverlening

Hierin staat de (dis-)balans tussen geven en nemen in de generaties centraal.

Lezingen

Met veel plezier kom ik een lezing geven – al dan niet gecombineerd met een creatieve workshop.

Ateljee Hartelust

Wanneer ik geen therapie geef, verandert de ruimte in Ateljee Hartelust; het wordt een broedplaats voor creativiteit. Op aanvraag kan hier met beeldende middelen een verrassende ‘slinger’ aan het leven worden gegeven.