Uit de schaduw – The Artist’s Way

Dit is een combinatie van therapie en training en is een verdieping van ‘art journaling’. Verrijkend, soms confronterend, altijd creatief, verrassend en vernieuwend. Voor nieuwe input in een nieuwe fase van je leven!

Inzicht krijgen in dat wat je belemmert om voluit te leven en ontdekken wat je echt wilt, wat je bezielt, wat je plezier geeft en dat vorm en inhoud leren geven. Dat is wat Uit de schaduw – The Artist’s Way beoogt. Niet langer leven in de schaduw van jezelf, maar levenskunstenaar worden.

Tijdens de bijeenkomsten maken we gebruik van een cursusboek, schrijfopdrachten en beeldend werken. Bovendien is er uitwisseling in de groep en mag het ook gewoon gezellig zijn!

Voor wie: iedereen die zich voelt aangesproken door bovenstaande tekst en die verder wil groeien in zijn/haar persoonlijkheid en bereid is daarin te investeren

Hoe: m.b.v. het cursusboek The Artist’s Way  van Julia Cameron en de daarin genoemde opdrachten. Verder voornamelijk nonverbale middelen, denk aan: schilderen, schrijven, muziek, drama. Extra het boek: Als je op het water wilt lopen, moet je uit de boot stappen van John Ortberg.

Wanneer: 8 keer op woensdagavond van 19.30-21.30 uur of op zaterdagmorgen van 10.00-12.00 uur.

Prijs: € 55,- per keer, inclusief (basis)materialen, koffie en thee.

Opgave: via het contactformulier. De groep start bij voldoende deelname.

Voorwaarden:

  • In principe volgt na aanmelding een intakegesprek. Als de verwachtingen zijn afgestemd, volgt inschrijving. Het intakegesprek is niet bij de prijs inbegrepen.
  • Deelnemers verbinden zich voor de duur van dit traject.

Toelichting:
Het boek The Artist’s Way  van de Amerikaanse schrijfster, regisseur en producer Julia Cameron is een praktische methode om de verschillende blokkades die je creatieve vermogens/verlangens in de weg staan, op te heffen. Bij blokkades kun je bv. denken aan angst, jaloezie, schuld en jezelf in de weg zitten. Maar ook stemmen/zinnen van vroeger of je eigen kritische ‘ouder’ kunnen belemmerend werken. De cursus helpt om de blokkades te laten vervagen en er bijvoorbeeld veiligheid, kracht, hoop en vertrouwen voor terug te krijgen en zo meer tot je bestemming te komen.

De basis van de methode bestaat uit het dagelijks schrijven van ‘ochtendpagina’s’ en het wekelijkse ‘kunstenaarsuitje’. Dit betekent dat je elke week minimaal 2 uur reserveert om iets leuks voor jezelf te doen (dit kan ook thuis zijn). Daarnaast zijn er wekelijkse opdrachten.

Kom uit de schaduw en leef het leven waarvoor je bent geroepen!