Nieuws

Jarig en cadeau

Bij de Jabbok is jarig! Dit jaar bestaat de praktijk 15 jaar. Begonnen op een zolderkamer, tijdelijk gehuisvest geweest in een bouwkeet en alweer 8 jaar in het prachtige monumentale Pakhuis Hartelust. In mijn creatieve studio buitelen de mogelijkheden over elkaar heen. De topper is mijn nieuwste aanwinst: de zandtafel! Mijn verjaardagscadeau voor de praktijk.

In januari is hij binnengerold: de allereerste zandtafel van Zandtovenaar Gert van der Vijver. Wil ik mensen opleiden tot zandtovenaar dan? Dat kan een leuke bijkomstigheid zijn, maar het gaat om het voelen, om het spelen. Voel het suikerzand door je vingers glijden, verwonder je over het effect als zand en licht elkaar ontmoeten etc. Kom het maar gewoon ervaren! Ik deel mijn verjaardagscadeau graag met je.

Meer vergoeding!

Inmiddels ben ik ook geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Dat betekent dat therapie van Bij de Jabbok door ruim 10 extra zorgverzekeraars (gedeeltelijk) wordt vergoed in het aanvullende pakket. Zie voor 2019!: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie.  Ik ben zowel bij de FVB als de NFG aangesloten. Voor kinderen/jeugdzorg is er een aparte regeling, stuur daarvoor een berichtje via het contactformulier.

Gratis: Turbo-introductie-therapie

Overweeg je beeldende therapie, maar wil je eerst even komen snuffelen? Dat kan! Meld je aan via het contactformulier voor de Turbo-introductie-therapie. Deze duurt 15 minuten en is gratis. In dat kwartier ontmoeten wij elkaar, ervaar je de ruimte en maak je kort kennis met beeldend werken.

20170308_180905_resized
De kleibak en de Bellicon trampoline: verstilling en beweging in één ruimte.

De kleibak

In de vaart van de dag, in een 24-uurs economie, is het gemakkelijk jezelf onderweg te verliezen. Steeds meer eisen en steeds meer regeltjes ontnemen je het zicht op jezelf. De kleibak kan helpen om op adem te komen, om (weer) te landen bij jezelf. Verstilling, stil worden om contact te krijgen met je innerlijk, je wezen, met dat wat je ten diepste bezighoudt. Ook wel bekend als Clay Field Therapy.

Bossen bloemen: echtpaartherapie

‘Ik had meer bossen bloemen voor je moeten kopen’, zingt cabaretier Ruurd Walinga melancholisch in zijn cabaretprogramma Bossen bloemen. In zijn rol als cabaretier zet hij zijn gehoor aan het denken over de ‘emotionele liefdestank’. Samen met hem en geïnspireerd door EFT (Emotional Focused Therapy) wordt Bossen bloemen  sinds 2016 in mijn praktijk aangeboden als boost voor relaties. Kernwoord is het verlangen: ‘Houd me vast’.  Zowel voor groepen als een enkel echtpaar.

NIEUW:
Aanbod rondom beelddenkers

Ons brein kent ruwweg twee manieren om informatie te verwerken: via taaldenken of via beelddenken. In de samenleving speelt het taaldenken een grote rol. Daardoor kunnen beelddenkers nog wel eens vastlopen… Lees meer

Visueel Screener

Behalve beelddenken of taaldenken kan het ook zijn, dat er sprake is van een visuele disfunctie. Een van de meest voorkomende is fixatiedisparatie (FD). Een visuele disfunctie is vaak een onzichtbare belemmering bij lezen en spelling… Lees meer

Beeld in beweging/de Bellicon trampoline

Hoe leuk is dat: veranderen terwijl je beweegt op een trampoline! Bij Beeld en Brein volgde ik Into Bounce, een bewegingsprogramma dat is ontstaan uit een combinatie van elementen uit het JustBounce® concept op de minitrampoline, braingym oefeningen en bal-ritme-oefeningen. Voor jong en oud!!! Ook geschikt voor therapiedoeleinden. Lees meer