Nieuws

UPDATE Cliëntenstop/Sabbatsjaar/Overgangsfase

Mijn sabbatsjaar/jubeljaar heeft nieuwe wegen geopend. Dat houdt echter ook in dat ik na 19 jaar mijn praktijkdeuren ga sluiten. Dat doe ik op 1 oktober 2022. Er is een overgangsfase voor cliënten die ooit de praktijk hebben bezocht. Meer weten? Mail me of stuur een berichtje via het contactformulier.

Let op: mijn mail belandt nogal eens bij spam. Noteer dus ook je telefoonnummer op het contactformulier.

Sinds dit jaar zit mijn praktijk in een overgangsfase: door de steeds toenemende eisen die worden gesteld aan zelfstandig gevestigde therapeuten, heb ik besloten het roer definitief om te gooien. Ik blijf doen wat ik doe, maar onder een andere noemer: Bij de Jabbok wordt een ‘Broedplaats voor levenskunst’. In de loop van dit jaar zal de website hierop worden aangepast en volgt nadere toelichting.

Corona-perikelen

Algemene regel is: afspraken kunnen doorgaan, mits:

    • Ik geen verschijnselen van het Coronavirus vertoon (koorts, (droge) hoest, hoofdpijn, keelpijn, benauwd, verkouden)
    • Jij (en – indien van toepassing – je gezinsleden) geen verschijnselen hebt (hebben).

N.B. Ben je tijdens je vakantie in een gebied geweest waarvoor code geel, oranje of rood gold? Wees dan extra alert op klachten!

Heb je een afspraak en heb je last van bovengenoemde verschijnselen, laat het dan zo snel mogelijk weten. Er zijn dan verschillende opties:

  • Een telefonisch consult. Ook als je liever niet naar de praktijk komt, is dat een optie. En uit ervaring weet ik inmiddels: het werkt. Anders, maar: het kan.
  • Ook  ‘beeldbellen’ is een optie. Installeer daarvoor het programma VSee en zorg voor een schetsboek en tekenmateriaal (voorkeur voor softpastels).

Andere aandachtspunten mbt corona:

Normaal gesproken moeten afspraken 24 uur van te voren worden afgezegd – op werkdagen – , anders wordt de afspraak in rekening gebracht. Echter: zolang we in de ban zijn van het Coronovirus, doen we dat anders. Ik breng geen kosten in rekening als je toch vlak van te voren moet afzeggen, omdat jij (of gezinsleden) toch verschijnselen hebt.

Loop je vast of wil je je hart luchten: app mij, dan plannen we (eerder) een afspraak.

Ik houd de maatregelen van het RIVM in de gaten en heb extra hygiëne maatregelen genomen.

Parkeren

Let op: NIET VOOR DE DEUR PARKEREN!  Dit is voor VERGUNNINGHOUDERS.

20170308_180905_resized
De kleibak en de Bellicon trampoline: verstilling en beweging in één ruimte.

De kleibak

In de vaart van de dag, in een 24-uurs economie, is het gemakkelijk jezelf onderweg te verliezen. Steeds meer eisen en steeds meer regeltjes ontnemen je het zicht op jezelf. De kleibak kan helpen om op adem te komen, om (weer) te landen bij jezelf. Verstilling, stil worden om contact te krijgen met je innerlijk, je wezen, met dat wat je ten diepste bezighoudt. Ook wel bekend als Clay Field Therapy.

Bossen bloemen: echtpaartherapie

‘Ik had meer bossen bloemen voor je moeten kopen’, zingt cabaretier Ruurd Walinga melancholisch in zijn cabaretprogramma Bossen bloemen. In zijn rol als cabaretier zet hij zijn gehoor aan het denken over de ‘emotionele liefdestank’. Samen met hem en geïnspireerd door EFT (Emotional Focused Therapy) wordt Bossen bloemen  sinds 2016 in mijn praktijk aangeboden als boost voor relaties. Kernwoord is het verlangen: ‘Houd me vast’.  Zowel voor groepen als een enkel echtpaar.

NIEUW:

Aanbod rondom beelddenkers

Ons brein kent ruwweg twee manieren om informatie te verwerken: via taaldenken of via beelddenken. In de samenleving speelt het taaldenken een grote rol. Daardoor kunnen beelddenkers nog wel eens vastlopen… Lees meer

Visueel Screener

Behalve beelddenken of taaldenken kan het ook zijn, dat er sprake is van een visuele disfunctie. Een van de meest voorkomende is fixatiedisparatie (FD). Een visuele disfunctie is vaak een onzichtbare belemmering bij lezen en spelling… Lees meer

Beeld in beweging/de Bellicon trampoline

Hoe leuk is dat: veranderen terwijl je beweegt op een trampoline! Bij Beeld en Brein volgde ik Into Bounce, een bewegingsprogramma dat is ontstaan uit een combinatie van elementen uit het JustBounce® concept op de minitrampoline, braingym oefeningen en bal-ritme-oefeningen. Voor jong en oud!!! Ook geschikt voor therapiedoeleinden. Lees meer