Beeld in beweging

Hoe leuk is dat: veranderen terwijl je beweegt op een trampoline! Bij Beeld en Brein volgde ik Into Bounce, een bewegingsprogramma dat is ontstaan uit een combinatie van elementen uit het JustBounce® concept op de minitrampoline, braingym oefeningen en bal-ritme-oefeningen. Ik gebruik daarvoor de Bellicon trampoline, die dankzij een uniek systeem geschikt is voor alle leeftijden; junioren, senioren en iedereen er tussenin.

De Bellicon

Ik gebruik de Bellicon voor:

De training Leren in Beweging

Deze training is geschikt voor kinderen en tieners met een leer- of gedragsprobleem als gevolg van een zwakke samenwerking van de ogen (zie Visueel screenen).

De resultaten zijn verrassend! Kinderen en tieners met een oogsamenwerkingsprobleem scoren allemaal beduidend beter na de zesweekse training! Een deelnemer van 16 vertelt hoe hij nu 40 bladzijden achter elkaar kan lezen en voorheen waren dat er 3. Een jongen van 11 vertelt dat hij nu zelf de bijbel kan lezen. En een deelnemer van 13 rekent me voor (nadat hij ook een combinatie van Leerstrategieën voor kinderen en tieners heeft gevolgd) dat hij 97% voldoendes heeft!

Het (opnieuw) maken van verbinding tussen hoofd en hart

Door opgelopen trauma’s kunnen mensen vooral vanuit hun hoofd gaan leven. Lijf en emoties worden min of meer uitgeschakeld. In het proces van herstel kan het helpend zijn om dan eens op de Bellicon te stappen. Alleen al het rustige bouncen op de zacht verende ondergrond brengt het een en ander in beweging. Gebruik van de Bellicon gebeurt altijd in onderling overleg en in een opbouw. In het begin kan een minuut al genoeg zijn.

Een cooling-down na een intensieve therapie of een intensieve dag

Na een dag waarin veel is gebeurd en met name het hoofd hard heeft gewerkt, kan 10 minuten bouncen weer een boost geven aan je energie. Hoe dat komt? Doordat de Bellicon heel veel in beweging zet en daarmee hoofd en hart weer verbindt. Je komt weer in balans.