Wie ben ik

Mijn naam is Julia Molenaar. Ik ben een gepassioneerd levenskunstenaar en houd van uitdagingen, van buiten de kaders denken, van mensen en van kleur. Het leven kan rake klappen uitdelen, maar ik geloof dat ellende niet het laatste woord heeft. Daarom heet mijn praktijk Bij de Jabbok. Vanuit mijn professie als beeldend therapeut en contextueel hulpverlener begeleid ik mensen van overleven naar leven.

De naam Bij de Jabbok verwijst naar het verhaal van de bijbelse Jacob, die bij de rivier de Jabbok worstelde met (waarschijnlijk) God en in feite ook met zichzelf.

Jacob kreeg het niet cadeau, hield er een litteken aan over, maar kreeg wèl een nieuwe naam, een nieuwe identiteit. Je zou kunnen zeggen: hij werd uiteindelijk zichzelf (lees maar na in de Bijbel, in Genesis 32 vers 22). Dat verhaal is mijn inspiratie. Het gaat over ‘luctor et emergo’: ik worstel en kom boven!

Om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen en omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe inzichten, volg ik elk jaar bijscholingen, die op een natuurlijke manier verweven zijn met mijn manier van hulpverlenen.

Een greep uit de bijscholingen, de meest recente staan bovenaan:

Naast het werk in mijn eigen praktijk werk ik als beeldend therapeut bij Trauma Centrum Nederland in Vorden. Eerder heb ik ervaring opgedaan bij De Keerkring in Beilen, een klinische echtparengroepsbehandeling van de GGZ Drenthe. Ik heb ruim negen jaar als vaktherapeut beeldend op de afdeling psychiatrie van een algemeen ziekenhuis (PAAZ) gewerkt. Ben werkzaam geweest als flexdocente Beeldende Vorming aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en heb (o.a. als therapeut) meegewerkt aan diverse programma’s van de Evangelische Omroep. Ik ben bekend met het  gedachtegoed van Iván Böszörményi-Nagy, Leanne Payne en Simone Pacot. Als creatief inspirator heb ik geregeld workshops verzorgd, o.a. bij de Stichting Als Kanker je Raakt en bij conferenties van TPZ. Als kunstenaar ben ik inzetbaar bij de Stichting Kunstwens.

Wat ik verder doe, vind je op de volgende pagina’s. Blader er rustig doorheen. Als je hart ergens sneller van gaat kloppen, gaat het aanbod mogelijk over een nieuwe stap in jouw leven. Schroom dan niet en meld je aan via het contactformulier!