Stoffenfeest

Stoffen maken me altijd erg blij. Zo’n lap biedt tal van mogelijkheden en het feest is helemaal compleet als de lap is omgezet in een kledingstuk of een ander product, zoals bijvoorbeeld onderstaande bôlekleedsjes.

Bôlekleedsjes

Bôlekleedsjes zijn een broodtrommel en placemat ineen. De buitenkant is van stof en de binnenkant van zeil. Boterhammetjes erin, dichtvouwen en klaar! Het scheelt in de tas, die is platter als je naar huis gaat. Bovendien is het ook nog goed voor het milieu; niet allemaal broodbakken in de vaatwasser. Yep! Ze zijn te koop en kunnen worden gemaakt op bestelling. Kost dat?? 7,50 euro per stuk.

Kleding

Kleding verkoop ik (meestal) niet, maar kom gerust een (opfris)workshop naaien volgen in het Ateljee. Hier wat van mijn meest recente projecten.

Kids

Een petticoatje en rokje voor een meisje van 1 jaar.

Bambifeestje!!! Voor de kleine meid en haar grote zus.

Volwassenen

Leuke stofjes liggen aan de basis van onderstaande rokjes en jurkjes met waterval. En inderdaad: het Bambirokje is voor de moeder.

Verbouwde kleding

Ook van bestaande kleding valt opnieuw een feestje te maken als het niet (meer) helemaal voldoet. Dat noem ik het ‘verbouwen van kleding’. Op aanvraag kan dit in workshopvorm worden gevolgd.

Bij het rokje heb ik een restantje tricotstof gebruikt om ‘m iets langer te maken en de gaten een beetje te stoppen. Riem erbij, haarband en brillenhoesje. Klaar!

Dit gele jurkje van wol mocht van mij nog wel wat blijer. Van wol een lange sliert gehaakt en in die in slingers erop genaaid. Als extra toevoeging de kleine kraaltjes. Echt handwerk!